تكفى 8 افراد
1 ديك رومى (5 كيلو)
5 ثمرات تفاح
5 ثمرات بطاطس
5 عود كرات
5 جزر
2 عود كرفس مفروم
1 كوب مشمش مجفف
5 كوب مرقة فراخ
1/2 كوب فستق
2 ملعقة كبيرة سمن
الطريقة
اغسلى الديك جيدا بالماء والدقيق .. تبليه بقليل من الملح والفلفل والبصل وفلفل رومى .. لفيه فى ورق فويل وضعيه بالثلاجة لمدة 3 ساعات على الاقل .
فى نفس الوقت قومى بتحضير الحشو ..قشرى التفاح .. قطعى 3 منها الى مكعبات صغيرة و2 منها الى شرائح .. كررى نفس العملية مع البطاطس .
ابشرى 4 جزرات وقطعى الباقى الى شرائح افرمى 3 أعواد كرات فرما خشنا وقطعى الباقى بالطول .
قطعى نصف كمية المشمش الى مكعبات متوسطة الحجم .
افتحى ورق الفويل بحرس واحشى الديك بالاصناف المقطعة الى
مكعبات مع الفستق والجزر المبشور والكرات المبشور .
ادهنى الديك بالسمن ثم غطيه بورق الفويل مرة اخرى وادخليه الفرن لمدة ساعتين على درجة حرارة 180 رشى الديك من حين
لاخر بالمرقة حتى لا يجف .
قبل تمام النضج افتحى الفويل واتركيه حتى يحمر وجه .
زينيه بالمشمش والاصناف المقطعة الى شرائح وقدميه مع الشوربة
الساخنة
وبالهنا والشفا
انا لسه عملاه من شويه وكلنا وكان طعمه رررررررروعة
وطبعا مو تنسو التقييم